Activiteiten

Taalvrijwilligers

Coordinatie: Brigit Reineker

Informatie en aanmelden:
wijzijnwoerden.taal@gmail.com

Wat?
Aanvullend aan het commerciële aanbod via taalinstituten is er behoefte aan  vrijwilligers die met de Nieuwe Woerdenaren willen praten en oefenen.

Maatschappelijk vrijwilligers

Coordinatie: Jacqueline van Leeuwen en Renée van Baal

Informatie en aanmelden:
jacquelinevanleeuwen@vluchtelingensteunpunt.nl
reneevanbaal@vluchtelingensteunpunt.nl

Wat?
Het VluchtelingenSteunpunt Groene Hart kan nog een aantal vrijwilligers gebruiken om statushouders te begeleiden bij maatschappelijke, sociale, juridische en praktische zaken (contacten leggen, administratieve procedures enz.).

Maatjes

Coordinatie: Annelies Wietzes en Alian de Jong

Informatie en aanmelden:
wijzijnwoerden.maatje@gmail.com

Wat?:
Het maatjeswerk kun je grotendeels zelf invullen.
Het idee is dat we elke statushouder (Nieuwe Woerdenaar) proberen te koppelen aan een Oude Woerdenaar (iemand die er dus al langer woont), zodat deze de nieuwe wegwijs kan maken in onze stad en onze cultuur.
Het gaat om eenvoudige dingen als
- meegaan met boodschappen doen
- wegwijs maken in de stad (waar staan belangrijke gebouwen)
- samen wandelen
- een keer uitnodigen om te eten
- gewoon kletsen over dagelijkse dingen en hoe dat in Nederland gaat.
Informele gesprekken zijn erg belangrijk, omdat daarmee, in aanvulling op het formele taalaanbod via een school, de woordenschat vergroot wordt en het maakt dat ze makkelijker Nederlands kunnen praten.

We willen graag dat er een klik is tussen de oude en de nieuwe Woerdenaar, dus daarom is het handig dat je een paar keer aanwezig bent bij een groepsactiviteit. Dan kun je op informele wijze contact leggen en zien met wie je graag optrekt. Dan kun je met die persoon afspreken dat je maatje wordt.

Fietsen

Coordinatie: René-Wil Jansen

Informatie en aanmelden:
wijzijnwoerden.fiets@gmail.com

Wat?:
We hebben een aantal fietsen kunnen verwerven, die we tegen een kleine vergoeding beschikbaar kunnen stellen aan Nieuwe Woerdenaren. Maar ook aan het leren zelf je fiets te repareren, fietslessen en verkeerslessen is behoefte.

Psychosociale hulpverlening

Coordinatie: Lotte Ruyten

Informatie en aanmelden:
lotte_ruyten@hotmail.com

Wat?:
Vrijwilligers kunnen geconfronteerd worden met psychosociale problemen, waarvoor zijn niet de goede gereedschappen hebben. Het is dan fijn als er professionals zijn, die kunnen bijspringen.

Inrichten Stadspoort

Coordinatie: Babs Kooistra en Lex Albers

Informatie en aanmelden:
mail@u158539p150630.web0155.zxcs-klant.nl

Wat?:
Er is voor een aantal kamers nieuw meubilair gekocht dat nog in de kamers moet worden gebracht.  Hiervoor kunnen we een aantal “sterke mannen en vrouwen” gebruiken. Start 9 december ’s middags, gereed 13 december.

Aankleding Stadspoort

Coordinatie: Ad Klarenbeek

Informatie en aanmelden:
wijzijnwoerden.wand@gmail.com

Wat?:
We willen de gangen en de openbare ruimtes ook wat aankleden met bijv. schilderijen, foto’s enz. Er zijn al wat aanbiedingen, maar we hopen op meer.  Start 9 december ’s-middags, gereed op 13 december.

Keukeninrichting en servies

Coordinatie: Renske Klarenbeek en Bets Peerdeman

Informatie en aanmelden:
wijzijnwoerden.keuken@gmail.com

Wat?:
De keukens worden leeg opgeleverd. We willen ervoor zorgen dat er voldoende pannen, servies, bestek zijn voor de bewoners.

13 december gereed

Informatiepunt voor statushouders

Coordinatie: Abderrahim Skori en Rachid Abdarkane

Informatie en aanmelden:
a_skori@hotmail.com
r.abarkane@gmail.com

Wat?:
Vanaf 14 december willen we een permanent informatiepunt inrichten, dat zoveel mogelijk dagelijks bezet is voor praktische vragen van statushouders.

Ontmoetingsactiviteiten vanaf 14 december

Coordinatie: VACATURE

Informatie en aanmelden:
mail@u158539p150630.web0155.zxcs-klant.nl

Wat?:
Omdat pas in januari begonnen wordt met integratieactiviteiten door FermWerk, is er niets georganiseerd vanaf de dag van aankomst (vanaf 14 december) tot begin januari. En dat terwijl wij genieten van een feestmaand. Daarom willen we voor de periode vanaf 14 december t/m 31 december zoveel mogelijk activiteiten organiseren, waarmee ontmoetingen tussen Oude en Nieuwe Woerdenaren tot stand komen. Naast gezelligheid, samen eten en  sporten kunnen we ook denken aan educatieve activiteiten en samen wegwijs worden in de Woerdense samenleving.